Podpora društvu

Podarite del dohodnine DSPS
Zavezanci za dohodnino se lahko odločimo, da do 1 % dohodnine, odmerjene po zakonu, ki ureja dohodnino, namenimo za financiranje upravičencev do donacij. Upravičenci so tiste nevladne organizacije, ki so uvrščene na Seznam upravičencev do donacij, med njimi je tudi Društvo za sodobni ples Slovenije.

Koliko me donacija stane?
Donacija 1 % dohodnine nevladnim organizacijam je za vas popolnoma brezplačna, saj bi sicer ta del pustili v državnem proračunu.

Donacija traja do preklica. Če ste nam del dohodnine namenili že v preteklih letih, obrazca ni treba ponovno oddajati! Četudi se v letu 2021 odstotek namenjene dohodnine povečuje iz 0,5 na 1%, vam obrazca za namenitev dohodnine ni potrebno ponovno izpolnjevati. Odstotki, ki ste jih namenili določenim organizacijam, se bodo namreč avtomatsko podvojili glede na v preteklosti oddane izjave zavezancev.

Kako lahko doniram?         

  • preko obrazca na naši spletni strani
  • elektronsko s posebnim obrazcem (Doh-Don), ki ga izpolnite na spletni strani eDavki, če imate certifikat: SIGOV, SIGEN, NLB CA, POSTARCA ali HALCOM (naša davčna številka je 49462296)
  • z obrazcem, ki ga prenesete, natisnete in izpolnite (OBVEZNO podpišite), nato pa ga odnesete ali pošljete na najbližji finančni urad.

Do kdaj imam čas?
Obrazec je treba na FURS oddati najkasneje do 31. decembra tekočega leta, pri tem pa morate upoštevati tudi čas dostave, če obrazec pošiljate po pošti.