Moving Balkans

Moving Balkans – Regionalna platforma sodobnega plesa

Moving Balkans je nov evropski projekt, ki združuje plesne organizacije z Balkana. Poslanstvo platforme je dvigniti raven sodobnega plesa v regiji in ga konkurenčno pozicionirati v Evropi. Z regionalno partnersko mrežo, festivali, pobudami za mobilnost umetnikov_ic, delavnicami, soustvarjanjem in dejavnostmi za razvoj zmogljivosti želimo okrepiti področje in ozaveščati o živahni plesni sceni na Balkanu. 

SHOWCASE FESTIVALI + DELAVNICE + KOPRODUKCIJE + VR PRODUKCIJE IN GOSTOVANJA

Pripravite se na vznemirljive priložnosti in se nam pridružite pri praznovanju ustvarjalnosti, sodelovanja in kulturne izmenjave!

www.movingbalkans.eu
FB: @movingbalkans
IG: @movingbalkans

Moving Balkans – Partnerji:

Art Link Foundation (BG), SKCNS (RS), Kino Šiška (SI), Contemporary Dance Association Slovenia (SI), EN-KNAP Productions (SI), Croatian Cultural Center Rijeka (HR), Croatian Institute for Movement and Dance (HR), Interart Culture Center (MK), The National Center for Dance Bucharest (RO), DAN.C.CE UNITIVA (GR), Albania Dance Meeting (AL) 


Moving Balkans – Contemporary Dance Showcase

10. – 13. maj 2025
10. – 11.5. / Ljubljana (SI)
12.5. / Rijeka (HR)
13.5. / Zagreb (HR)

Odprt je prvi poziv za prijavo predstav!

Na razpisu bo izbranih 10 sodobnih plesnih del, ki bodo predstavljena na prvi ediciji festivala, ki bo potekal v Ljubljani (SI), Reki (HR) in Zagrebu (HR) med 10. in 13. majem 2025. Festival bo predstavil plesne produkcije z balkanske regije in ponudil priložnosti za srečanja, izmenjavo idej, interakcijo z občinstvom in plesnimi strokovnjaki ter vključevanje v novo umetniško mrežo.

Več informacij je na voljo v info listu, ki vključuje tudi odgovore na pogosto zastavljena vprašanja. Prijave sprejemamo prek obrazca Google Forms, zadnji rok za oddajo pa je 2. junij 2024 ob 23:59 CET.

Za dodatna vprašanja ste vljudno vabljene_i na informativni sestanek prek Zooma, ki bo potekal 8. maja 2024 ob 16:00 CET (povezava do sestanka je na voljo v info listu).

PRIJAVNI OBRAZEC
Info Sheet & FAQ

www.movingbalkans.eu


Poziv za sodelovanje na plesni delavnici, Skopje, 13. – 17. maj 2024

Rok prijave:  8. 4. 2024

Mladi plesalci in plesalke, pozor! Imate vsaj enoletne profesionalne izkušnje na področju sodobnega plesa in vas zanima izpopolnjevanje ter spoznavanje kolegov iz tujine? Vabimo, da se prijavite na petdnevno plesno delavnico v Skopju, ki je organizirana v sklopu evropskega projekta Moving Balkans. Na delavnico bo izbranih 25 mladih plesalk_cev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Albanije, Severne Makedonije, Črne Gore, Kosova*, Romunije, Bolgarije in Turčije. Organizator Interart Culture Center Skopje vam poleg delavnice, potnih stroškov in nastanitve nudi tudi brezplačni ogled predstav na mednarodnem festivalu Dance Fest Skopje.

O delavnici:

Program je načrtovan kot laboratorij, ki bo potekal vsak dan od 10h-15h. Vključeval bo klase sodobne plesne tehnike, Labanovo analizo giba in umetniško-raziskovalni proces. Z vami bodo mentorji : Joan van der Mast (Kraljevi konservatorij v Haagu, Nizozemska), Risima Risimkin (Univerza Goce Delcev in Plesno gledališče Skopje, S. Makedonija) in Giorgia D’Amico (koreografinja in pedagoginja, Sicilija/Švica). Laboratorij bo potekal v času mednarodnega festivala Dance Fest Skopje, zato boste izbrane_i udeleženke_ci imele_i možnost ogleda večernih predstav in profesionalnega mreženja. Pred delavnico boste vabljeni_e k udeležbi na dva spoznavna Zoom sestanka.

O prijavi: Prijavitelji_ce morajo imeti vsaj enoletne profesionalne izkušnje na področju sodobnega plesa in imeti stalno bivališče v Sloveniji. Rok prijave je 8. 4. 2024.

Svojo biografijo in motivacijsko pismo pošljite na dspsproduction@gmail.com. V zadevi elektronskega sporočila nujno napišite “Prijava za delavnico v Skopju”.Društvo za sodobni ples Slovenije, En-Knap in Kino Šiška bomo izbrali dva_e udeleženca_ki. O izboru boste obveščeni do 12. 4. 2024.